Smak i elegancja potraw to nasza wizytówka

Staramy się aby przygotowane menu było wyjątkowe oraz w pełni dopasowane do charakteru spotkania.

Kuchnia, którą tworzymy jest połączeniem tradycji z nowoczesnością

Nasz Szef Kuchni Kamil Saba zadba o gusta kulinarne najbardziej wymagających Gości

 

 

Zupy
  • Bulion tradycyjny z makaronem
  • Bulion królewski z kaczką i kluseczkami kładzionymi
  • Serowa z kluseczkami z orzechów ziemnych
  • Grzybowa z zielonymi ślimakami
  • Żur staropolski na wędzonce
  • Żur grzybowy
  • Francuski krem cebulowy z grzanką z mozzarellą i bekonem
  • Krem z białych warzyw z oliwą bazyliową i grzanką paprykową
  • Krem z pomidorów ze słonym paluchem z czarnym sezamem
  • Krem grzybowy z ptysiami
  • Krem szpinakowy z grzanką z bekonem i gorgonzolą
  • Krem jarzynowy z wędzonym łososiem i prażonymi migdałami
  • Krem marchwiowy ze świeżą pomarańczą i miętą
  • Krem z cukinii, dyni lub szczawiowy z jajkiem przepiórczym (sezonowo)

 

 

Dania główne
  • Roladki z indyka z szynką w sosie serowym
  • Filet z indyka z grilla z sosem z aromatycznych wiśni i czerwonego wina
  • Grillowany filet drobiowy zapieczony z pomidorem i mozzarellą z bazyliowym pesto
  • Grillowany filet drobiowy nadziewany śliwką w sosie tymiankowym
  • Grillowany filet owinięty bekonem  na sosie szpinakowym
  • Sakiewka drobiowa nadziewana grzybami w lekkim sosie
  • Sakiewka drobiowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą
  • Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami i słonecznikiem  w sosie szałwiowym
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli
  • Udko z kaczki z karmelizowanymi jabłkami
  • Kaczka pieczona z sosem z aromatycznych wiśni i czerwonego wina
  • Pieczeń wieprzowa ze śliwką w sosie żurawinowym
  • Pieczeń wołowa w sosie chrzanowym
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie podgrzybkowym
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu i gorgonzoli
  • Polędwiczka wieprzowa z orzechami i rokpolem w sosie jałowcowym
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym z pomarańczą
  • Stek z karkówki w sosie chrzanowym/chrzanowym
  • Schab pieczony  z białą kiełbasą w sosie cebulowym
  • Schab w sosie myśliwskim
  • Szynka pieczona marynowana w tymianku w sosie własnym
  • Pstrąg pieczony z ziołami
  • Stek z dorsza w sosie z zielonego pieprzu
  • Stek z łososia w sosie cytrynowym/koperkowym/malinowym
  • Kotlecik pożarski (opcja dla dzieci)
  • Panierowany kotlecik drobiowy (opcja dla dzieci)
  • Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym (opcja dla dzieci)

(Większość propozycji Dan głównych serwujemy również jako Przekąski ciepłe)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki
  • Puree ziemniaczane (maślane, marchewkowe, ziołowe, chrzanowe, szpinakowe)
  • Ziemniaki z patelni
  • Frytki
  • Ziemniaki gratin
  • Prażuchy ziemniaczane
  • Pieczony ziemniak z boczkiem i bekonem
  • Risotto (ryż biały, ryż dziki)
  • Kasze (pęczak, jęczmienna, gryczana, kuskus, bulgur)
  • Kluski śląskie
  • Gnocchi
  • Surówki (biała/czerwona kapusta, burak, kiszona kapusta, marchewka)
  • Warzywa z wody, buraczki zasmażane
  • Sałatka ze świeżych warzyw, pomidor z cebulką, mizeria

 

 

Desery
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bita śmietaną
  • Ciastko czekoladowe z bitą śmietaną na musie z malin z cynamonem
  • Panna cotta cappuccino na musie malinowym
  • Panna cotta waniliowa na musie truskawkowym
  • Lody miętowe z gorącymi wiśniami i bitą śmietaną
  • Deser lodowy (3 gałki lodów z bita śmietaną)
  • Sernik z kruszonką i malinami
  • Brownie z kruszonką orzechową
  • Gruszka marynowana z kremem waniliowym
  • Beza z lodami chałwowymi i letnikami
  • Fondant czekoladowy
  • Gorące wiśnie z gałką lodów pistacjowych i bitą śmietaną

 

 

 

 

Przekąski ciepłe
  • Flaki staropolskie z bułeczką z makiem
  • Forszmak lubelski z bułeczką z czarnym sezamem
  • Syta węgierska z bułeczką z zielonym pieprzem
  • Rubinowy barszczyk z pasztecikiem lub krokietem
  • Meksykańska z kurczakiem i nachos
  • Rybna na ostro
  • Szaszłyk (drobiowy, wieprzowy, warzywny) - opcja grillowa
  • Karkówka, kiełbasa, skrzydełka, udka, filet, kaszanka - opcja  grillowa
  • Bigos w chlebku zapieczony z serem
  • Pierogi (ruskie, z mięsem wieprzowym, z cielęciną, z podrobami, szpinakowe)
  • Pielmieni z soczystym nadzieniem podane z kwaśną śmietaną

 

 

Przekąski zimne
  • Kurczak przekładany pomidorem i mozzarellą z dresingiem musztardowym
  • Kurczak ze śliwką w galarecie z buraka
  • Polędwiczki drobiowe w ziarnach podane z dipem czosnkowym i pomidorowym
  • Rolada drobiowa z brzoskwinią
  • Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami i słonecznikiem
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem i fetą
  • Terrina z kaczki z grzybami
  • Rolada z kaczki z żurawiną (opcja w galarecie lub bez)
  • Jaja faszerowane musami (łososiowy, szczypiorkowy, grzybowy)
  • Jaja w szynce na sałatce jarzynowej
  • Mięsa tradycyjnie pieczone (schab, karkówka, boczek)
  • Wędzone wędliny ekologiczne
  • Schab z musem chrzanowym
  • Schab ze śliwką lub morelą
  • Baleron białoruski (opcja w galarecie lub bez)
  • Vitello Tonnato (cielęcina w sosie z tuńczyka)
  • Rostbef wołowy wolno pieczony ze słonecznikiem i kremem balsamicznym
  • Polędwiczka wieprzowa  z gorgonzolą i orzechami
  • Melon w szynce parmeńskiej
  • Tombaliki (drobiowe, wieprzowe, rybne)
  • Pasztet wieprzowy z śliwką
  • Pasztet drobiowy z pistacjami
  • Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami
  • Carpaccio wołowe na piórach z buraka z aromatycznym dresingiem
  • Ryba po grecku
  • Pstrąg faszerowany w galarecie
  • Śledź w wielu odsłonach (tradycyjnie, na słodko, na ostro)
  • Carpaccio z łososia z oliwkami na styl hiszpański
  • Tatar ze śledzia
  • Tatar z łososia
  • Rolada szpinakowa z łososiem i kremowym serkiem
  • Różyczki z łososia z musem koperkowym
  • Deska serów

 

 

 

 

Sałaty
  • Grecka        (ser typu feta, pomidor, ogórek, papryka, czarne oliwki, czerwona cebula, sałata, dresing ziołowy)
  • Bali                (kurczak orientalny, arbuz, brzoskwinia, ananas, winogrona, sałata, czarny sezam, jogurt naturalny, miód)
  • Cesarska     (grillowany kurczak, pomidorki koktajlowe, ogórek, winogrona, jajko, parmezan, sałata, dresing czosnkowy)
  • Nicejska      (tuńczyk, pomidor, ogórek, jajko, oliwki czarne, cebula czerwona, sałata, dresing jogurtowo-ziołowy)
  • Caprese       (pomidor, ser mozzarella, bazylia, oliwa)
  • Włoska        (ser camembert, orzechy, truskawki, świeży szpinak, dresing malinowy)
  • Serowa        (3 sery, pomidor, ogórek, winogrona, ziarna słonecznika i dyni, jogurt naturalny)
  • Hawajska   (kurczak gotowany, rodzynki, ananas, ryż, majonez, sok pomarańczowy)
  • Jarzynowa

 

 

 

 


Joomla Forms makes it right. Balbooa.com

 

 

P.P.H.U. Gloria

ul. Handlowa 3, 21-007 Mełgiew

530 020 752, 534 335 353

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

PKO BANK POLSKI 51 1020 3378 0000 1302 0314 7386

 

Gloria 2016 © Wszelkie prawa zastrzeżone