Menu
Zupy
- Rosół na trzech mięsach z domowym makaronem
- Rosół na trzech mięsach z kluseczkami lanymi
- Żur z szarą kiełbasą i wiejskim jajem
- Borowikowa z domowymi łazankami
- Barszcz czerwony z uszkami
Zupy kremy
- Krem cebulowy z grzanką serową z czarnuszką
- Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi, chipsem z boczku i koperkiem
- Krem jarzynowy z wędzonym łososiem i prażonymi migdałami
- Krem z cukinii z białą czekoladą i ptysiami
- Krem dyniowo marchewkowy z prażonymi ziarnami dyni i oliwą ziołową
- Krem szczawiowy z wiejskim jajem
Danie główne
- Drób:
- Filet z kury zapieczony pod pomidorem i mozzarellą z bazyliowym pesto
- Filet z kury nadziany szpinakiem w sosie borowikowym
- Grillowany filet z kury w sosie pieprzowym
- Medalion z kury nadziany borowikami w sosie demi glace
- Medalion z kury nadziany suszonymi pomidorami
w sosie szałwiowym i parmezanem - Zawijaniec z kury panko (masło, szpinak z mozarellą, pieczarki z mozarellą)
- Pierś/Noga z kaczki w sosie śliwkowym (PREMIUM)
- Medalion z indyka z wiejską szynką w sosie kurkowym
- Siekany kotlecik pożarski z kury (opcja dla dzieci)
- Chrust z kury panko (opcja dla dzieci)
- Panierowany kotlecik z kury (opcja dla dzieci)
- Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym (opcja dla dzieci)
- Wieprzowina:
- Polędwiczka wieprzowa sous vide w sosie (borowikowym, demi glace, pieprzowym, myśliwskim)
- Medalion z polędwiczki nadziany orzechami i rokpolem w sosie jałowcowym
- Medalion z karkówki w sosie (myśliwskim, borowikowym, pieprzowym, chrzanowym, musztardowym)
- Schab z szarą kiełbasą w sosie cebulowym
- Schab pieczony w sosie (myśliwskim, pieczarkowym)
- Ryby:
- Filet z łososia na szpinaku z sosem holenderskim (PREMIUM)
- Polędwica z dorsza zapieczona ze szpinakiem i beszamelem
- Polędwica z dorsza w sosie (cytrynowym, limonkowym, koperkowym)
- Wegetariańskie:
- Kopytka z bazyliowym pesto i parmezanem
- Naleśniki z twarogiem i ziemniakami w sosie borowikowym
- Camembert panko z konfiturą żurawinową
- Penne w sosie szpinakowym z rokpolem
- Krążki cebulowe w chrupiącej panierce, dip sezamowy
Większość propozycji Dań głównych jesteśmy w stanie zaserwować w formie ciepłej przekąski.
Dodatki do dań
- Puree ziemniaczane (maślane, marchewkowe)
- Puree (kalafior, brokuł, seler z pietruszką)
- Ziemniaki pieczone
- Frytki, talarki
- Zapiekanka ziemniaczana gratin
- Prażuchy ziemniaczane
- Pieczony ziemniak z boczkiem i mozzarellą
- Risotto (ryż biały, ryż dziki)
- Kasze (pęczak, jęczmienna, gryczana, kuskus, bulgur)
- Kluski śląskie, kopytka
- Surówki (biała/czerwona kapusta, burak, kiszona kapusta, marchewka)
- Warzywa z wody, buraczki zasmażane, pieczarki na maśle, kapusta zasmażana, marchewka z groszkiem
- Sałatka ze świeżych warzyw, selekcja sałat
Desery
- Ciepła szarlotka z lodami
- Panna cotta na musie truskawkowo różanym z kruszoną bezą i letnikami
- Panna cotta na musie mango z kruszonką i letnikami
- Panna cotta z solonym karmelem i popcornem
- Lody pistacjowe na ciepłej konfiturze wiśniowej z bitą śmietaną
- Lody waniliowe na ciepłej konfiturze truskawkowej z kruszonką
- Gruszka marynowana w przyprawach korzennych na kremie angielskim
- Tiramisu
- Torcik czekoladowy z bitą śmietaną
- Torcik bezowy (PREMIUM)
- Sernik z brzoskwinią
Przekąski ciepłe
- Flaki wołowe z bułeczką naszego wypieku
- Forszmak z bułeczką naszego wypieku
- Gulaszowa z bułeczką naszego wypieku
- Rybna gulaszowa z bułeczką naszego wypieku
- Bogracz na wołowinie z bułeczką naszego wypieku
- Barszcz czerwony z kapuśniaczkami i pasztecikami drożdżowymi
- Kapusta w chlebku ze szczypiorkiem
Przekąski zimne
- Drób:
- Chrust z kury panko, dip miód/musztarda, jogurt/czosnek
- Rolada z kury nadziana suszonymi pomidorami, fetą i oliwkami
- Rolada z kury nadziana szpinakiem i rokpolem
- Rolada z kury nadziana borowikami, śliwką i boczkiem
- Terrina z kaczki z bakaliami
- Tartaletki z kurą i szpinakiem
- Ryby:
- Dorsz pod warzywami korzeniowymi
- Pstrąg faszerowany w galarecie
- Tatar ze śledzia z nutą korzenną
- Śledź tradycyjny z olejem rzepakowym i czerwoną cebulką
- Śledź z musem jablkowym
- Śledź w sosie pomidorowym
- Śledź miodowy z musztardą, śliwką i orzechami
- Carpaccio z buraka ze śledziem, dressing miod/musztarda
- Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i kremowym serkiem
- Tartaletki z łososiem wędzonym i kremowym serkiem
- Chrust z karpia, dip migdałowy
- Wieprzowina, wołowina i cielęcina:
- Mięsa tradycyjnie pieczone, żurawina z chrzanem
- Wędzone wędliny wiejskie, ćwikła z chrzanem
- Schab nadziany śliwką lub morelą (opcja w galarecie)
- Schab nadziany białą kiełbasą, dip chrzanowy
- Rolada z karkówki nadziana borowikami, śliwką i boczkiem
- Carpaccio wołowe (PREMIUM)
- Polędwiczka wieprzowa z gorgonzolą i orzechami
- Galert na golonce
- Jaja w szynce wiejskiej na sałatce jarzynowej
- Pasztet z pistacjami
- Pasztet z orzechami i śliwką
- Pieczeń rzymska z jajkiem
- Mini kanapeczki anielskie z szynką wiejską
- Rogaliki z szynką parmeńską, serem brie, żurawiną i rukolą
- Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami (PREMIUM)
- Deska wędlin dojrzewających (PREMIUM)
- Wegańskie i wegetariańskie:
- Selekcja serów
- Carpaccio z buraka z serami, dressing balsamico/musztarda
- Jaja z pastą (borowik, łosoś, szpinak, pstrąg)
Sałaty
- GRECKA (ser feta, pomidor malinowy, ogórek, papryka, czarne i zielone oliwki, czerwona cebula, sałata, dresing zielony)
- CEZAR (kurczak, pomidorki cherry, jajko, parmezan, sałata, boczek, grzanki, dressing cezar)
- CEZAR (PREMIUM) (krewetki, pomidorki cherry, jajko, parmezan, sałata, boczek, grzanki, dressing cezar)
- NICEJSKA (tuńczyk, pomidor malinowy, ogórek, jajko, czarne i zielone oliwki, cebula czerwona, sałata, dressing zielony)
- CAPRESE (pomidor malinowy, ser mozzarella, bazylia, oliwa)
- BROKUŁ (brokuł, ser feta, pomidorki cherry, pomidor suszony, migdał prażony, dressing jogurtowo-ziołowy)
- ŁOSOŚ/PSTRĄG (łosoś/pstrąg wędzony, pomidor malinowy, awokado, czerwona cebula, jajko, sezam, dressing teriyaki