Menu
Zupy
- Rosół na trzech mięsach z domowym makaronem
- Rosół na trzech mięsach z kluseczkami lanymi
- Żur z szarą kiełbasą i jajem ekologicznym
- Consomme grzybowe z domowymi łazankami
- Barszcz czerwony z uszkami
Zupy kremy
- Krem cebula z grzankami ziołowymi, chipsem z bekonu i koprem
- Krem białe warzywa z ptysiami i oliwą szczypiorkową
- Krem jarzyny z wędzonym łososiem i prażonymi migdałami
- Krem cukinia z grzanką serową i białą czekoladą
- Krem papryka z paluchem drożdżowym
- Krem szczaw z jajkiem ekologicznym
Danie główne
- Drób:
- Filet z kury zapieczony pod pomidorem i mozzarellą z bazyliowym pesto
- Filet z kury nadziewany szpinakiem i gorgonzolą w sosie borowikowym
- Grillowany filet z kury w sosie pieprzowym
- Medalion z kury nadziewany grzybami w sosie demi glace
- Medalion z kury nadziewany suszonymi pomidorami i słonecznikiem w sosie szałwiowym
- Medalion z kury nadziewany szpinakiem i fetą w sosie serowym
- Medalion z kaczki na chutney śliwkowym
- Medalion z indyka z szynką w sosie kurkowym
- Siekany kotlecik pożarski z kury (opcja dla dzieci)
- Chrust z kury panko (opcja dla dzieci)
- Panierowany kotlecik z kury (opcja dla dzieci)
- Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym (opcja dla dzieci)
- Wieprzowina:
- Polędwiczka wieprzowa w sosie (grzybowym, demi glace, pieprzowym, myśliwskim)
- Medalion z polędwiczki nadziewany orzechami i rokpolem w sosie jałowcowym
- Medalion z karkówki w sosie (myśliwskim, grzybowym, pieprzowym, chrzanowym, musztardowym)
- Schab nadziewany szarą kiełbasą w sosie cebulowym
- Schab pieczony w sosie pieczarkowym
- Ryby:
- Filet z łososia na szpinaku z sosem holenderskim (PREMIUM)
- Polędwica z dorsza w sosie (cytrynowym, limonkowym, koperkowym)
- Wegetariańskie:
- Kluski śląskie z bazyliowym pesto i parmezanem
- Naleśniki z twarogiem i ziemniakami w sosie borowikowym
- Panierowany camembert z żurawiną
- Penne w sosie szpinakowym z gorgonzolą
- Krążki cebulowe w chrupiącej panierce, dip sezamowy
Większość propozycji Dan głównych serwujemy również jako Przekąski ciepłe
Dodatki do dań
- Puree ziemniaczane (maślane, marchewkowe)
- Ziemniaki pieczone
- Frytki
- Zapiekanka ziemniaczana gratin
- Prażuchy ziemniaczane
- Pieczony ziemniak z boczkiem i mozzarellą
- Risotto (ryż biały, ryż dziki)
- Kasze (pęczak, jęczmienna, gryczana, kuskus, bulgur)
- Kluski śląskie, kopytka
- Knedliki
- Surówki (biała/czerwona kapusta, burak, kiszona kapusta, marchewka)
- Warzywa z wody, buraczki zasmażane, pieczarki na maśle, kapusta zasmażana, marchewka z groszkiem
- Sałatka ze świeżych warzyw, selekcja sałat
- Puree (kalafior, brokuł, seler z pietruszką)
Desery
- Ciepła szarlotka na musie owocowym z lodami i bitą śmietaną
- Panna cotta na musie owocowym z kruszoną bezą i letnikami
- Lody pistacjowe na ciepłej konfiturze wiśniowej z bitą śmietaną
- Lody waniliowe na ciepłej konfiturze malinowej z kruszonką
- Lody (3 gałki lodów z bita śmietaną)
- Gruszka marynowana w przyprawach korzennych na kremie angielskim
- Tiramisu
- Torcik czekoladowy z bitą śmietaną
- Torcik bezowy (PREMIUM)
- Sernik z brzoskwinią
- Popcorn ze słonym karmelem
Przekąski ciepłe
- Flaki wołowe staropolskie z bułeczką naszego wypieku
- Forszmak lubelski z bułeczką naszego wypieku
- Gulaszowa z bułeczką naszego wypieku
- Rybna gulaszowa z bułeczką naszego wypieku
- Bogracz na wołowinie z bułeczką naszego wypieku
- Barszcz czerwony z kapuśniaczkami i pasztecikami drożdżowymi
- Kapusta w chlebku ze szczypiorkiem
Przekąski zimne
- Drób:
- Filet z kury przekładany pomidorem i mozzarellą, dresing miód/musztarda
- Chrust z kury panko, dip miód/musztarda, jogurt/czosnek
- Rolada z kury nadziewana suszonymi pomidorami, grzybami i słonecznikiem
- Rolada z kury nadziewana szpinakiem i fetą
- Rolada z kury nadziewana grzybami, śliwką i bekonem
- Terrina z kaczki z grzybami
- Terrina z kury
- Rolada z kaczki z żurawiną (opcja w galarecie)
- Rożki filo z kurą i szpinakiem, dip jogurt/zioła
- Ryby:
- Dorsz/morszczuk pod warzywami
- Pstrąg faszerowany w galarecie
- Tatar ze śledzia
- Śledź tradycyjny z oliwą i cebulką
- Śledź z musem jablkowym
- Śledź w sosie pomidorowym
- Śledź miodowy z musztardą, śliwką i orzechami
- Carpaccio z buraka ze śledziem, dressing miod/musztarda
- Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i kremowym serkiem naturalnym
- Tartaletki z łososiem wędzonym z musem koperkowych
- Chrust z karpia, dip migdałowy
- Wieprzowina, wołowina i cielęcina:
- Mięsa tradycyjnie pieczone, żurawina z chrzanem
- Wędzone wędliny ekologiczne, ćwikła z chrzanem
- Schab nadziewany śliwką lub morelą (opcja w galarecie)
- Schab nadziewany białą kiełbasą, dip chrzanowy
- Rolada z karkówki nadziewana grzybami, śliwką i bekonem
- Cielęcina w sosie z tuńczyka
- Carpaccio wołowe (PREMIUM)
- Polędwiczka wieprzowa z gorgonzolą i orzechami
- Galert na golonce
- Jaja w szynce ekologicznej na sałatce jarzynowej
- Pasztet z pistacjami
- Pasztet orzechowy ze śliwką
- Pieczeń rzymska z jajkiem
- Mini kanapeczki anielskie z szynką ekologiczną
- Rogaliki z szynką dojrzewającą, serem brie, żurawiną i rukolą
- Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami (PREMIUM)
- Deska wędlin dojrzewających (PREMIUM)
- Wegańskie i wegetariańskie:
- Deska serów
- Carpaccio z buraka z serami, dressing balsamico/musztarda
- Jaja z musem (grzybowym, rybnym, szpinakowym
Sałaty
- GRECKA (ser feta, pomidor malinowy, ogórek, papryka, czarne i zielone oliwki, czerwona cebula, sałata, dresing zielony)
- CEZAR (kurczak, pomidorki cherry, jajko, parmezan, sałata, bekon, grzanki, dressing cezar)
- CEZAR (PREMIUM) (krewetki, pomidorki cherry, jajko, parmezan, sałata, bekon, grzanki, dressing cezar)
- NICEJSKA (tuńczyk, pomidor malinowy, ogórek, jajko, oliwki czarne i zielone, cebula czerwona, sałata, dressing zielony)
- CAPRESE (pomidor malinowy, ser mozzarella, bazylia, oliwa)
- LADY (sery, orzechy, truskawki, pestki dyni, świeży szpinak, dressing malinowy)
- BROKUŁ (brokuł, feta, pomidorki cherry, pomidor suszony, migdał prażony, dressing jogurtowo-ziołowy)
- ŁOSOŚ/PSTRĄG (łosoś/pstrąg wędzony, pomidor malinowy, awokado, czerwona cebula, jajko, sezam, dressing teriyaki)